Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Sprievodca výberom vhodného kondómu

   2min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Ako vybrať správny kondóm


Výber správneho typu kondómu je jedným z najdôležitejších faktorov ovplyvňujúcich Váš pocit pohodlia a bezpečia. V ponuke nájdete najširší výber kvalitných kondómov rôznych typov a značiek.


Pri výbere značky a typu kondómu je potrebné zohľadniť niekoľko faktorov:

1. Akú veľkosť kondómu potrebujem?

2. Vyhovujú mi latexové kondómy alebo požadujem bezlatexové zloženie (alergia na latex, citlivé telo..)?

3. Budem kondóm používať na divoký sex alebo nežné milovanie?

4. Ako si mám vybrať značku, s ktorou budem spokojný?

5. Ako si mám vybrať správny typ? Aké sú to vrúbkované? Extra hrubé?

6. Ako mám mať istotu, že sa mi kondóm nepretrhne alebo nevyvlečie? a čo keď áno?






Akú veľkosť kondómu potrebujem?

Až 87% mužom vyhovuje štandardná veľkosť kondómu dĺžky cca 17cm a šírky 52-56mm. Len správne nasadený kondóm správnej veľkosti poskytuje výbornú úroveň ochrany.


  • Menej vybaveným mužom spravidla nevadí väčšia dĺžka kondómu (kondóm stačí zrolovať po koreň penise), ale ich väčšia šírka, ktorá spôsobuje vyvliekanie kondómu počas styku. Pre vašu bezpečnosť je v tomto prípade nevyhnutné použiť menšie rozmery kondómu! Ponúkame Vám kondómy menších rozmerov rôznych značiek. Zúžené kondómy Vám padnú ako uliate.

  • Mužom s allinclusive výbavou nestačí štandardná šírka a/alebo dĺžka kondómu. Pre týchto mužov sú určené extra veľké kondómy z našej ponuky. Okrem väčšej šírky majú spravidla aj väčšiu dĺžku. Pokiaľ je Vám kondóm príliš tesný, zvyšuje sa riziko jeho poškodenia! Vyberte si kondóm väčších rozmerov z našej ponuky.







Klasické kondómy z latexu alebo kondómy vyrábané bez latexu?

Takmer 4% ľudí má alergiu na latex a výrobky z neho. Kondómy ako aj množstvo ďalších výrobkov sú vyrábané z latexu. Pre alergikov na latex sú určené špeciálne kondómy vyrobené z iných látok, ako polyuretán, polyizoprén.

Pre osoby alergické na latex máme v ponuke bezlatexové kondómy pre alergikov. Tieto kondómy sú vyrobené z iných odolných látok a sú vhodné aj na použitie s lubrikantom na báze oleja. Látka, z ktorej sú vyrobené, obvykle poskytuje ešte väčší pocit komfortu a citlivosti ako samotný latex. Produkcia nelatexových kondómov je mnohonásobne drahšia ako výroba produktov z latexu, preto je ich cena niekoľkonásobne vyššia.






Ako si mám vybrať značku kondómov, ktoré budem používať?

Všetky kondómy predávané v EÚ musia spĺňať veľmi prísne bezpečnostné normy, ktoré Vám zaručujú maximálnu bezpečnosť. Najčastejšou príčinou zníženia kvality kondómov a ich ochrannej schopnosti je ich preprava a skladovanie. Prudké zmeny teploty, skladovanie kondómov vo vrecku peňaženky, v kabelke, poškodzujú latex a jeho vlastnosti. V prípade správneho skladovania a správneho použitia kondómov zaistí kondóm 99,99 % ochranu pred počatím a pohlavnými chorobami.

Vyberte si značku a typ, ktorá vám svojimi parametrami najviac vyhovuje a cítite sa najpohodlnejšie a v neposlednom rade najbezpečnejšie :-)

Návrat hore