Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme s výberom Venušinych guličiek

   4min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Venušine guličky

Venušine guličky sú erotickou, ale aj zdravotnou pomôckou , ktorá sa pýši množstvom výborných vlastností.

Venušine guličky môžu byť eroticky stimulujúcim pomocníkom, ktorý vás rozdráždi pre väčší zážitok pri sexe, môžu vám dopriať orgazmus, môžu vám pomôcť ľahšie dosiahnuť vaginálny orgazmus a zvýšiť intenzitu prežívania sexuálneho aktu.

Venušine guličky ale tiež trénujú pošvové a panvové svalstvo, čo pomáha ženám po pôrode, babičkám, ale aj ženám po úrazoch s inkontinenciou a ďalšími zdravotnými problémami.

Spevnené pošvové a panvové svalstvo vám pomôže lepšie si uvedomovať vaše telo a tým sa lepšie uvoľniť pri súloži, tiež však, čím lepšie dokážete ovládať a sťahovať pošvové svalstvo, tým viac dokážete rozdráždiť mužov.


TIP : Pokiaľ chcete mať partnera, ktorý bude len za pomoci vašej vagíny bez seba, tak sú Venušine guličky ideálny pomocník.







Čo môže za oslabenie panvového dna?

Jednak je to gravitácia, a potom aj tehotenstvo, pôrod, veľká fyzická námaha, rýchly nárast na váhe, sedavé zamestnanie a sedavý spôsob života. Tiež k tomu dochádza po operácii. Sú odporúčané ženám po pôrode, keď sú svaly roztiahnuté priechodom dieťatka na svet a ženám stredného a pokročilého veku.






Čo si to mám vlastne zaobstarať?

Prevažná väčšina venušiných guličiek sa skladá z dvoch guličiek spojených špagátom alebo silikónovým pútkom. Každá gulička v sebe ukrýva druhú, malinkú guličku ako závažie.

Iným variantom sú guličky bez vnútorného závažia. Sú ťažké samy o sebe vďaka použitému materiálu. Na výrobu plných guličiek sa najčastejšie používa kov alebo sklo. Tieto gule sú hladké, väčšinou krásne designovo riešené, hladké a bez pútka. Tiež mávajú menší priemer ako klasické venušine guličky a sú vhodné pre skúsené používateľky.






Ako Venušine guličky fungujú?

Posilňovať svaly panvového dna môžete špeciálnymi tzv. kegelovými cvikmi . Pre mnoho žien ale môže byť zložité zapojiť presne tie správne svaly a samovoľne s nimi pracovať. Venušine guličky tento problém veľmi uľahčujú . Pri každom pohybe naráža závažie do stien venušine guličky, a tým dochádza k otrasom prechádzajúcim do pošvového svalstva. Tie správne svaly sú tak stimulované k podvedomému zvieraniu. Pomôžu Vám uvedomiť si a lepšie vnímať svalstvo panvového dna . To môže byť užitočné nielen pri kegelovom cvičení, pokiaľ práve nemáte guličky pri sebe, ale aj pri sexe s partnerom.

Plné venušine guličky bez vnútorného závažia zapájajú svaly do práce tým, že sa ich v sebe snažíte udržať. A nie je to práve ľahká činnosť. Ich vyššia váha, menší priemer a veľká klzkosť z toho robia oriešok vhodný skôr pre skúsené používateľky.







Prínosy Venušinych guličiek


  • posilnenie svalov panvového dna (spevnenie panvového dna) as tým súvisiace odznenie prípadných zdravotných ťažkostí, ako sú bolesti chrbta, bedier, hlavy a pod.

  • zlepšenie kondície panvového dna najmä po pôrode

  • prevencia inkontinencie aj pomoc, ak už vás únik moču trápi

  • zlepšená peristaltika čriev

  • zlepšenie zážitkov pri sexe - vďaka pevnejším vnútorným svalom budete vo vnútri užší a zážitky pre vás aj pre partnera budú intenzívnejšie

  • pomoc s dosiahnutím orgazmu - ak ste mali problémy s dosiahnutím vaginálneho orgazmu, aj tu by malo dôjsť vďaka intenzívnejšej stimulácii vagíny k zlepšeniu






Aké Venušine guličky si mám vybrať?

Vaše prvé Venušine guličky by mali byť s väčším priemerom cca 3 cm a nízkou váhou. Postupom času budete potrebovať ďalšie guličky. S menším priemerom a ťažšie . Ako v posilňovni pridávate záťaž. Doporučujeme Vám teda zakúpiť už pripravenú sadu Venušiných guličiek .







Aký materiál a prevedenie zvoliť?

Silikónové Venušine guličky

V drvivej väčšine dnes kúpite venušine guličky vyrobené práve zo silikónu. A to je dobre. Silikón je veľmi príjemný, ale hlavne zdravotne nezávadný a hypoalergénny materiál. Odpudzuje nečistoty, dobre sa čistí a údržba ako taká je veľmi nenáročná. Vystačíte si s teplou vodou a mydlom.

Jediná vec, na ktorú si treba dať pozor, je použitý lubrikačný gél. Odporúčame použiť gél na vodnej báze.

Prepojenie silikónových dvojguličiek je realizované aj silikónovým krčkom , takže ani tu nevzniknú problémy s čistením.


Plastové Venušine guličky

Druhou najrozšírenejšou variantou materiálu je ABS plast či PVC (všeobecne plast). Ide o materiál, ktorý je zaujímavý predovšetkým svojou cenou. Preto sa pre neho rozhodujú obvykle ženy, ktoré s venušinými guličkami začínajú. Avšak aj cenový rozdiel medzi silikónom a plastom sa začína zmazávať vďaka obrovskej obľúbenosti a praktickosti guličiek silikónových.

Plastové dve guličky bývajú prepojené tkanou šnúrkou, čo zarába na problém pri čistení, ktoré je veľmi ťažké. Určite odporúčame použiť nejaký dezinfekčný antibakteriálny prostriedok na erotické pomôcky. V tomto prípade žiadne obmedzenie ohľadom typu lubrikantu, ale životnosť týchto guličiek je o poznanie nižšia.


Kovové Venušine guličky

O kovových venušiných guličkách platí de facto to isté ako o plastových, prepojenie môže byť látkové či silikónové.

Možno ste počuli aj o vajíčkach YONI. Spomíname ich tu len pre zaujímavosť kvôli ich materiálu, ktorým je prírodný kameň. Funkčne však s venušinými guličkami nemajú nič spoločné, pretože nemajú vnútornú guľôčku ako práve venušine guličky.


09.04.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  


Návrat hore