Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme pri výbere vibrátora

   3min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Vibrátory

Výber prvého vibrátora nebýva úplne jednoduchý. V súčasnej dobe nájdeme na trhu širokú škálu rôznych pomôcok a podľa čoho teda vyberať ten správny?


Vibrátor by ste nemali vnímať iba ako nástroj na uspokojenie, myslite na to, že nielen jeho funkčnosť, ale aj vzhľad je veľmi dôležitý. Správny vibrátor by mal vo vás vyvolať vzrušivé pocity už v okamihu, keď sa naň pozriete a vezmete ho do ruky. Dotyk, pohľad aj vôňa vibrátora by vo vás mala vzbudzovať príjemné pocity. Voľte takú pomôcku, ktorá bude lahodiť vášmu oku a bude vám príjemná na dotyk. Iste nezabudnite tiež na vhodné parametre, voľbu vodeodolnosti alebo typu vibrátora.






Vyberte správny typ vibrátora

Vibrátory je možné rozdeliť na mnoho typov, ale ako základné delenie môžeme uviesť rozdelenie na vaginálne, análne a klitorálne a ich rôzne kombinácie. Medzi veľmi obľúbené patria vibrátory klitorálne-vaginálne, ktoré ponúkajú súčasnú stimuláciu oboch priestorov.


  1. Klitorálne vibrátory nemajú falické tvary. Najnovšie vaginálne vibrátory sú natoľko nenápadné, že je možné ich nosiť prakticky bez obáv neustále pri sebe v kabelke. U týchto vibrátorov platí, že čím je vibrátor menší, tým je slabšia intenzita vibrácií a vyššie otáčky. Existujú typy do ruky, ale aj vibrátory umiestnené priamo v nohavičkách alebo dokonca aj na diaľkové ovládanie. Medzi klitorálne vibrátory radíme aj vibračné krúžky na penis partnera.

  2. Vaginálne vibrátory mávajú väčšinou tvar reálneho penisu alebo falickej podoby. Ich použitie je vaginálne alebo aj priložením na klitoris. Podskupinou vaginálnych vibrátorov sú tzv.Spot typy , ktoré slúžia na stimuláciu bodu G. Tvar týchto vibrátorov je na konci výrazne zahnutý, čo umožňuje tlak na hornú pošvovú stenu za sponou lonovou.

  3. Análne vibrátory sú výhradne určené na stimuláciu análnej oblasti . Tieto vibrátory sú prispôsobené špecifickým tvarom a bezpečnostnou protišmykovou pätkou. Análne vibrátory majú vibračný zdroj umiestnený v zúženom mieste (tzv. krčku), pretože oblasť análneho zvierača je pre vibrácie najcitlivejšia.

  4. Vibračné vajíčka radíme aj medzi vibrátory. Ide o univerzálne vibrátory, ktoré majú káblový ovládač. Existujú aj vajíčka na diaľkové ovládanie, ktoré sú vhodné pre vaginálnu oblasť a tie najmenšie vajíčka na použitie aj do nohavičiek.

  5. Pulzátory alebo pulzačné vibrátory sú špecifický typ, ktorý je mnohými považovaný za prirážjúci typ vibrátora kombinovaný s vibráciami. Po zapnutí bude vibrátor prirážať rovnako ako mužský penis. Pulzátory sú ideálne pre ženy, ktoré dosahujú vaginálne orgazmy. Zvoliť môžete rôznu rýchlosť prirážania a vychutnať si môžete romantickú a pomalú súlož alebo naopak rýchle a horúce prirážanie.

  6. Párové vibrátory sú veľmi zaujímavé, pretože umožňujú súčasné dráždenie hračkou a klasickú penetráciu penisu – tieto vibrátory majú spravidla tvar písmena U, takže pri zavedení do vagíny dráždia súčasne klitoris, G bod vo vnútri aj penis, ktorý môže voľne prirážať dovnútra .






Veľkosť vibrátora

Štandardná a najbežnejšia je veľkosť medzi 17 a 18 cm, priemer sa pohybuje okolo 3,5 cm. Vibrátory, ktoré sú dlhé nad 20 cm a majú priemer 4 cm, patria medzi väčšie a tie najväčšie vibrátory majú rozmery 30 cm a 6 cm priemer. Ako malé vibrátory označujeme tie s dĺžkou 15 cm a priemerom pod 3 cm. Ďalej existujú aj minivibrátory s priemerom okolo 0,7 cm a dĺžkou 2,5 až 6 cm.


TIP: Pre ženy s voľnejšou vagínou sú vhodnejšie vibrátory s väčším priemerom alebo vibračné vajíčka.






Materiál

Erotické pomôcky sa vyrábajú z bezpečných a zdravotne nezávadných materiálov. Najčastejšie to je ABS plast , ktorý je pomerne tvrdý. Býva tak väčšinou potiahnutý lekárskym silikónom , ktorý naopak veľmi hebký a hladký na dotyk. Luxusnejšie modely bývajú vyrobené z dvojitého silikónu na dotyk naozaj jemné a svojou hladkosťou pripomínajú reálny penis.

Výnimkou nie sú ani hračky z gumy či gélu . Špecialitou sú sklenené dildá . Tie sú naozaj tvrdé a pri hrách vás dráždia a tlačia presne tam, kde chcete. Sklo je zo začiatku studené, čo sa dá tiež využiť. Môžete si s ním prechádzať po bradavkách či iných partiách.






Sila vibrácií

Len máloktorý vibrátor disponuje iba jedným chodom. Poväčšinou disponujú viacerými typmi režimov s rôznou intenzitou vibrovania. Pri vašich hrátkach tak môžete postupne prechádzať od jemných vibrácií až po tie skutočne silné. Rozhodne tiež neplatí, že čím väčší model, tým silnejšie vibrácie. Predovšetkým malé vibrátory na dráždenie klitorisu dokážu vibrovať naozaj silne. Vybrané modely ponúkajú okrem rôznej intenzity aj viac druhov vibrácií .






Ako s vibrátorom pracovať?

Ak ste si vibrátor už zaobstarali, možno nebudete hneď presne vedieť, ako s ním pracovať. To je ale opäť len otázkou vašich preferencií a fantázie. Vyberte si miesto a prostredie, kde sa budete cítiť pohodlne a uvoľnene. ,,Nezabúdajte ani na správne osvetlenie. Sviečky, éterické oleje a hudba môžu pridať na atmosfére ešte viac zmyselnosti a rozprúdiť vašu fantáziu a túžbu”. Práca s vibrátorom by mala byť intuitívna. Robte skrátka to, čo vás práve napadne a bude vám to príjemné.


09.04.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  


Návrat hore