Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme pri výbere dilda

   3min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Dildá


Dildo si mnoho mužov aj žien mýli s vibrátorom, nie je divu, ide totiž o sexuálnu hračku, ktorá svojim tvarom vibrátor pripomína. V podstate sa však od neho odlišuje tým, že nevibruje, aspoň nie štandardný model dilda. Využiť ho môžu tak ženy, ako aj muži.






Aký je rozdiel medzi vibrátorom a dildom?

Napriek tomu, že na prvý pohľad je vibrátor a dildo to isté, nie je tomu tak. Dildo predstavuje umelý penis a na rozdiel od vibrátora bežne nevibruje. Dildo je oveľa jednoduchšia sexuálna hračka, ktorá donedávna nemala žiadne funkcie. Dnes však možno kúpiť aj vibračné umelé penisy, ktoré sú poháňané motorčekom. Lacnejšie vibračné dildá sú plnené guličkami.

Umelé penisy nám ponúkajú celý rad vzrušujúcich možností, od uspokojujúceho pocitu naplnenia, cez rýchle prírazy až po intenzívnu hĺbkovú masáž. Všetky varianty si môžete vyskúšať a vychutnať o samote alebo s vašim partnerom. Môžete sa naň úplne sústrediť alebo ho skombinovať aj s inými sexuálnymi aktivitami a vnemami. No a hoci sú dildá určené na prienik, sú všestranné a vašej kreativite sa medze nekladú.


Dildá majú dlhú tradíciu, pôvodne sa vyrábali zo vzácnych drevín alebo slonoviny. V súčastnosti sa vyrábajú prevažne zo silikónu. Odvážnejšie či skúsenejšie potom môžu vyskúšať dildo vyrobené z kovu alebo skla.






Čo chcete stimulovať?

Ak máme jasno v tom, ktorú oblasť by sme radi stimulovali, môžeme začať vyberať. Na trhu sú dildá , ako pre vaginálnu stimuláciu, análne, tak aj dildá určené na dráždenie oboch zón.


Vaginálna stimulácia

Didlá určené pre vaginálnestimuláciu mávajú spravidla tvar i vzhľad reálneho penisu. Vďaka svojim dlhým zakriveným telám dokonale zacieli na tie správne miesta. Navyše sú na konci výrazne zahnuté, čím podporia tlak na hornú pošvovú stenu a na bod G. S hračkou potom môžete pohybovať dovnútra aj von, prípadne mierne ťahať nahor, čím zvýšite tlak na toto citlivé miesto. Výsledok v podobebúrlivého orgazmu na seba určite nenechá dlho čakať.


Análna stimulácia

Ak sa jedná o análnu stimuláciu, potom u análneho dilda , rovnako ako u ostatných erotických hračiek, hrá hlavnú úlohu úplná bezpečnosť. Každé dildo je vo svojej podstate análne, ak má tzv. „proti záklzovú pätku“ (semenníky, prísavka...). Tá sa stará o to, aby vám dildo neuviazlo v análnom otvore a nespôsobilo tak viac škody ako úžitku.


Vaginálna aj análna stimulácia

Ak sa nemôžete rozhodnúť,ktoré dildo zvolíte, ponúka sa ešte tretia možnosť-kombinácia oboch. Double dilda (obojstranné dildá) - teda zároveň vaginálne aj análne fungujú spravidla na dvoch princípoch. Buď obojstranne (jedna strana slúži pre vagínu, druhá pre anál) alebo dvojito (dva penisy dohromady, pričom je širší určený pre vaginálny otvor, tenší pre análny).


Stimulácia prostaty

Stimuláciu tzv. bodu P (muži často zabúdaného) zaisťujú hračky so špeciálnym zakrivením. Vďaka svojmu tvaru dokonale zapadnú do vášho tela, dosiahnu až na prostatu a dajú vám tak možnosť okúsiť úplne novú úroveň stimulácie.







Veľkosť dilda

Najčastejšou chybou mužov pri výbere vhodného dilda pre ženu býva zlý odhad veľkosti. Páni partnerky preceňujú a kupujú hračky o niečo väčšie ako tie, ktoré by ich dámy ocenili.Pri výbere treba myslieť na to, že európsky mužský penis dosahuje v priemere 13–15 cm, čo je veľkosť, na ktorej je žena od prírody pripravená.

Rozmery každého dilda bývajú uvedené na stránkach jednotlivých produktov a nás by pri výbere veľkosti mali zaujať predovšetkým tri veci: obvod, celková dĺžka a uskutočniteľná dĺžka (teda tá časť dilda, ktorú si budeme zavádzať do vaginálneho či análneho otvoru).


Veľkosť pre začiatočníkov

Začiatočníci by mali uvažovať o modeloch, ktoré sú kratšie a ktorých telá nemajú viac ako 3,5 cm v priemere. Pokiaľ si však aj ako začiatočník trúfate na dildá väčších rozmerov, vyberajte medzi tými z mäkších materiálov, pretože sú viac bezpečné.



09.04.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  


Návrat hore