Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Hnedá voda v bazéne

   1min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Hnedá voda v bazéne




Obsahuje voda, ktorá vám tečie z kohútikov, nadmerné množstvo železa či iných kovov? V tom prípade viete, čo dokáže urobiť s vašou vaňou, toaletou aj umývadlom. Železitá voda v bazéne spôsobuje presne to isté. Ak sa v nej tento minerál nachádza v nadmernom množstve, voda jednoducho zhnedne.Nadmerná tvorba a výskyt železa, ale i iných kovov môžu byť zapríčinené chemickou nerovnováhou. Jej príčinou je nesprávne šokovanie bazéna chlórom, v dôsledku čoho môže vo vode ostať nadbytok voľného chlóru.

Ďalšou možnou príčinou, prečo je voda v bazéne hnedá, je tvorba a množenie hnedých druhov rias a taktiež chemická nerovnováha, ktorú spôsobujú. Ak je však voda hnedá práve pre nadbytok železa či iných kovov (napr. horčíka), čo je najčastejším dôvodom tohto problému, postupujte jedným z nasledujúcich spôsobov.


Postup č. 1:


Postup č. 2:






Ako zabrániť vzniku železitej vody v bazéne

Určite budete súhlasiť, že prevencia je najefektívnejším spôsobom údržby bazénovej vody. Ak chcete zabrániť vzniku železitej vody v bazéne a jej následnému zhnednutiu, dodržiavajte tieto pravidlá:


  • Po šokovaní kontrolujte koncentráciu voľného chlóru vo vode.

  • Šokovanie chlórom by ste mali praktizovať pravidelne, nie nárazovo.

  • Vodu čistite od mechanických nečistôt, aj tie môžu byť dôvodom, prečo je voda v bazéne hnedá.

  • Zabráňte tvorbe vodných rias.


    ZDROJwww.testmagazin.sk

03.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  


Návrat hore