Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Alarmy a spôsoby zabezpečenia

   3min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Alarmy a spôsoby zabezpečenia

Pri rodinnom dome sa zameriavame hlavne na stráženie obytnej časti domu detektormi pohybu. Bežné je strážiť garáž, prípadne záhradný domček. Ďalšie bežné typy senzorov sú magnetické kontakty, ktoré sa inštalujú na otvárateľné okná a dvere, záplavové detektory v miestach, kde v prípade poruchy môže dôjsť k úniku kvapaliny, alebo detektory požiaru a rôznych plynov.

Výber vhodného alarmu je ideálny riešiť s odborníkmi. Podľa typu nehnuteľnosti je potrebné zvoliť typ alarmu, drôtový alebo bezdrôtový. Dôležité je tiež premyslieť, aké všetky prvky by mali byť súčasťou alarmu. Zvoliť si môžete aj spôsob, akým budete alarm ovládať. Iný typ alarmu sa hodí pre byt, dom, chatu alebo napríklad garáž.






Spôsoby zabezpečenia


Zabezpečovacie systémy do domu

Zabezpečiť dom bude vyžadovať inštaláciu celej sady alarmu, dosť možno doplnenú o ďalšieprvky. V závislosti na veľkosti domu a hrúbke stien zvážte, či bol nebol vhodnejší drôtový alarm. Ak chcete bezdrôtový alarm do domu, preverte dôkladne jeho dosah. Chýbať by nemali snímače pohybu na dverách a oknách na prízemí, zabezpečiť by ste mali aj technickú miestnosť a garáž detektory dymu a úniku plynu. Aj pri dome dbajte na bezpečnostné dvere, prípadne investujte do kamier monitorujúci pozemok.


Zabezpečovacie systémy do bytu

Okrem domáceho alarmu slúžia na zabezpečenie bytu kvalitné bezpečnostné dvere, bezpečnostné kovanie, bezpečnostné fólie do okien, chrániče na pánty okien, mreže či bezpečnostné rolety.


Zabezpečovacie systémy na chatu a chalupu

U chát a chalúp určite oceníte dobrú kontrolu objektu na diaľku, predsa len ide o miesta, ktoré nie sú navštevované tak často. Samozrejmosťou by mali byť senzory otvorenia dverí a okien, bezpečnostné dvere a hlásič dymu.V prípade chalúp premyslite dobre nákup infrazávor či pohybových senzorov, tie by totiž mohli často zachytávať zvieratá žijúce okolo chalupy. Pokiaľ na nich trváte, investujte do takých, ktoré sú schopné rozoznať zviera od človeka.


Alarm do garáže

Aj garáže si zaslúžia dobré zabezpečenie, obzvlášť ak tam skladujete cennejšie veci. Alarm do garáže vyberajte podľa toho, či je garáž súčasťou domu, či sa jedná o samostatnú jednotku od domu či bytu vzdialenú. Chýbať by nemali snímače pohybu a detektory dymu, plynu či vody.


Alarm do auta / autoalarm

Zabezpečiť vozidlo je možné niekoľkými spôsobmi. Okrem rôznych druhov alarmov je možné automobil ochrániť aj mechanickými prostriedkami, medzi ktoré radíme napr. páku na volant, uzamknutie radiacej páky, tajný vypínač alebo imobilizér.Alarm do auta, ktorého základom je siréna, je jedným z možných variantov zabezpečenia vozidla. Jeho inštalácia je pomerne lacná, na druhú stranu skúsenejší zlodej si s ním celkom ľahko poradí. Takýto autoalarm odradí len menej skúsených chmatákov.

Dnes sú na trhu našťastie k dispozícii už trochu sofistikovanejšie GSM alarmy, ktoré fungujú vďaka čipom zabudovaným vo vnútri vozidla. Tie dokážu indikovať otvorenie dverí, kufra či kapoty av prípade, že majú podozrenie, informujú majiteľa vozidla cez telefón. Samozrejmosťou je sledovanie vozidla pomocou GPS.

Zabezpečenie vozidla pomocou vyhľadávacieho systému vám môže ušetriť nemalé peniaze. Niektoré poisťovne totiž ponúkajú svojim klientom zľavu na havarijnom poistení, pokiaľ takýmto systémom svoje auto vybaví.


Alarm na bicykel

Ak ste vášnivým cyklistom so strojom v cene mierne ojazdeného vozidla, určite oceníte alarm na bicykel. Ten má za úlohu odohnať zlodeja silným akustickým signálom. Špecifickou skupinou alarmov sú potom GPS alarmy, ktoré dokážu lokalizovať ukradnutý bicykel. Predpokladom úspechu je ale to, aby GPS lokalizátor zlodej nenašiel a nezahodil, väčšinou sú preto spojené s tichým alarmom, ktorý upozorní majiteľa bicykla odoslaním informácie na telefón. Alarm na bicykel by mal byť predovšetkým spoľahlivý a pevný.


Tiesňové systémy pre seniorov a nemohúcich

Zabezpečovacie systémy nemusia iba chrániť majetok. Dnes existuje množstvo elektroniky, ktorá má za účel chrániť zdravie osôb so zdravotným postihnutím. Starší alebo nemohúci ľudia vyžadujú väčšiu starostlivosť a častejšiu pomoc okolia. Najmä v kritických situáciách. Často sa tiež stávajú obeťami rôznych podvodníkov a násilníkov. Na ich ochranu a zvýšenie bezpečnosti je možné využiť moderné bezpečnostné prvky, ktoré dokážu rýchlo reagovať na kritickú situáciu a zavolať pomoc. Rýchle privolanie pomoci často zachraňuje život.

03.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  


Návrat hore