Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme pri výbere ricochetovej rakety

   2min.
   besporty.sk
   redakcia
   zdielať

Ricochetové rakety


Ricochetová raketa je prispôsobená menšiemu priestoru, je ľahšia a kratšia. Extrémne ľahké rakety (130 - 180 g) znižujú riziko poranenia rúk, paží a kĺbov. Ricochet sa veľmi podobá squashu, a to ako raketami, tak loptičkami. Všetci hráči sa môžu s týmito raketami cítiť bezpečně a pohodlne.

Pokiaľ idete ricochet hrať prvýkrát a nechcete si hneď kupovať ricochetovú raketu, tak je možné si ju takmer vo všetkých športových centrách za nejaký poplatok zapožičať. V ricochetových centrách je ponúkaná široká škála rakiet pre všetky hráčské úrovne - od začiatočníkov až po profesionálov.






Čo je ricochet?

Ricochet je dynamický šport podobný squashu, vhodný pre aktívnu skupinu ľudí, ktorí chcú urobiť niečo pre svoje zdravie. Je ideálnym riešením pre všetkých, ktorí chcú získať zdravotnú a športovnú kondíciu, nemajú príliš voľného času a napriek tomu ho chcú efektívne využiť.Rozdiel je vo veľkosti kurtu, ktorý je menší a má nižší strop, o ktorý sa tiež hrá. Tým sa hra zrýchľuje, dostáva novú dynamiku a tiež poskytuje viac možností herných kombinácií.






Materiál ricochetovej rakety

Raketa na ricochet má hlavu rovnakú ako na squash, ale je celá o 20 cm kratšia. Je špeciálne spracovaná, vrátane špeciálnych materiálov, takže je veľmi ľahká a pohodlná do ruky.

Ricochetové rakety vyrobené rôznych veľmi kvalitných materiálov a zmesí ako je hliník, kompozitný grafit a stopercentný hi-modulus grafit. Od toho sa tiež odvíja váha každej z ricochetových rakiet, ktorá sa pohybuje od 120 g až po 180 g.






Ricochetové loptičky

Ricochetová loptička má rovnaké rozmery ako loptička na squash alebo lpotička na golf, je však vyrobená z mäkkej gumy. Na povrchu loptičky sa nachádzajú malé priehlbinky a oproti squashovej loptičke má vyššiu skákavosť, väčší odskok a vyššiu odrážavosť. Loptičky sa delia do troch kategórií podľa rýchlosti a miery odrazu.

Výber loptičky je dôležitý pre hru. Ak máte krátke výmeny a zlý pocit z hry, vyberte loptičku s vyššou skákavosťou, tým budete mať viac času na odohranie lopty a predĺži sa vám aj doba jednotlivých výmen.


Loptičky sa od seba odlišujú farbou

  • červená loptička - odráža sa najviac a je vhodná pre začiatočníkov a rekreačných hráčov

  • fialová loptička - používa sa skúsenejšími hráčmi, pred hrou ho je potrebné rozohriať na optimálnu teplotu a potom dosahuje skvelého odskoku

  • čierna loptička - využívaná profesionálnymi hráčmi, ktorí ich používajú aj na turnajoch

  • šedá loptička - je oficiálna loptička uznaná Medzinárodnou ricochetovou asociáciou (IRF)

29.12.2022, zdroj: besporty.sk, autor: redakcia  


Návrat hore