Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Základná výbava pre otužilca

   3min.
   besporty.sk
   redakcia
   zdielať

Zimné plávanie - Základná výbava pre otužilca


Otužovanie je jeden z najstarších spôsobov, ako udržať telo fit. Fyzicky i finančne nenáročná aktivita, ktorá posilní vašu imunitu, zvýši mentálnu i fyzickú odolnosť a celkovo zlepší váš zdravotný stav.

Počas plávania alebo potápania v extrémne chladných podmienkach sú končatiny a hlava najviac citlivé na stratu tepla, pretože pred ich prekrvením dostávajú prednosť životne dôležité orgány.Keď sa telo vystaví extrémnemu chladu, tak cievy v ľudskom tele sa zúžia a prednosť dostávajú životne dôležité orgány pred končatinami. Z toho dôvodu by mali byť končatiny tepelne chránené kvalitnými neoprénovými rukavicami a topánkami alebo ponožkami. Úniku tepla cez povrch hlavy zamedzí neoprénová čiapka.


Neoprén je v podstate špongiovitá hmota, zlisovaná guma napustená mikrovankúšikmi dusíka pod určitým tlakom. Jednotlivé neoprénove doplnky sú samé o sebe vodotesné, avšak pokiaľ nie sú hermeticky uzatvorené, tak trošku vody cez otvory do vnútra prepustia, teplota vášho tela však vnútorné časti neoprénu rýchlo zohreje a tým pocítite žiadaný tepelný komfort. Produkty z neoprénu majú vynikajúcu tepelnú izoláciu a maximálnu pružnosť, vďaka čomu sa s nimi budete cítiť veľmi komfortne a eliminujete pre zdravie negatívny dopad extrémneho chladu na najcitlivejšie miesta na tele.

Neoprén pôsobí na ľudské telo ako alobal a má vynikajúce termoizolačné vlastnosti. Aby však udržal vaše končatiny v teple, musí byť dokonale na kožu natiahnutý - doslova ako druhá koža, v opačnom prípade vás pred chladom neochráni.







ZDROJ www.aqua-pro.sk

29.12.2022, zdroj: besporty.sk, autor: redakcia  


Návrat hore