Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme s výberom darčeka pre novopečenú mamičku

   2min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Darčeky pre novopečenú mamičku

Keď sa na oslave narodenia bábätka rozhliadnete okolo seba, objavíte kopu darčekov pre novorodenca. Málokedy prinesú hostia darček i pre mamičku, teda s výnimkou kytice. Nie je to škoda? Ona je predsa tá, ktorá deväť mesiacov nosila dieťatko pod srdcom a potom ho porodila. Za všetku túto prácu si okrem vyznamenania zaslúži aspoň darček.

Môžete jej dať niečo na relaxáciu (penu do kúpeľa, sviečky, poukážku na masáž) či napríklad kozmetiku (vhodné sú telové oleje, pretože pokožke na brušku sa musí neustále venovať veľká pozornosť). Mamička možno nebude môcť niektoré darčeky využívať ihneď, ale neskôr sa jej určite zídu.





Ak chcete rodičom darovať niečo praktické, ale nie bežné, môžete siahnuť po :


Vankúš na dojčenie

Tento darček bude pre mamičku vynikajúcim prínosom, ktorý jej umožní zabezpečiť správnu polohu pri dojčení. To znamená, že matke pomôže priložiť si dieťa k prsníku prirodzeným spôsobom, aby sa k nemu nemusela skláňať. Potešením pre obdarovanú bude to, že to prispieva k predchádzaniu bolestiam chrbtice. Vankúš vytvára pohodlie aj pre bábätko, ktoré pri dojčení nič netlačí. Možné je ho použiť aj ako bezpečnostnú bariéru okolo bábätka.

Ergonomický nosič alebo šatka na nosenie detí

Jedným z praktických darčekov je nosiaca pomôcka. Predtým si však overte, či ju mamička má v pláne využívať, nie je to totiž lacná záležitosť. Mnoho mamičiek si nosenie pochvaľuje, pretože bábätko je pri kontakte s matkou pokojnejšie a zároveň jej ostávajú voľné ruky na iné činnosti.

Plienková torta – z jednorazových alebo látkových plienok

V závislosti od toho, kedy sa chystáte na návštevu, na obale jednorazových plienok hľadajte v krúžku číslo 1 alebo 2. Jednotka je pre deti s hmotnosťou cca 2 až 5 kg. Ak kúpite väčšie plienky, nič sa nedeje, využijú sa neskôr.

Kozmetika



Vitamíny a doplnky stravy

Smoothie mixér

Čo sa týka kategórie praktických darčekov, zabudnúť netreba ani na kuchyňu. Skvelý pomocník na prípravu jedla pre bábätko je mixér, ktorý rodičia bohato využijú pri príprave celého radu chutných a zdravých pokrmov.Smoothie mixér mamička využije pre rýchlu prípravu lahodných, prírodných na vitamíny bohatých štiav a ovocného či zeleninového pyré pre dieťa.






Aký darček vybrať partner alebo najbližší príbuzní pre ženu pri narodení dieťaťa?

Zvykom býva obdarovať ženu po pôrode nejakým pekným šperkom. Prstienok, retiazka alebo náušnice, ktoré budú peknou pripomienkou na tento veľký deň. Avšak, najväčším darom bude, ak budete pri svojej partnerke stáť a pomáhať jej počas celého tehotenstva.


Klasikou je kytica

Alternatívou k živým kvetom sú ruže v boxe. Výhodou ruží v boxe je, že nezvädnú.


30.12.2022, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  


Návrat hore